Sfaturi pentru medicii care vor sa lucreze in straintate


Tot mai multi medici aleg sa paraseasca tara si sa se indrepte catre tari precum Franta sau Germania. Desi alegerea lor ar putea parea de neexplicat, adevarul este ca doctorii romani au motive intemeiate sa plece in afara. In primul rand, salariile de baza sunt mult prea mici in comparatie cu lumea medicala din Europa. De exemplu, un urgentist Franta este mult mai bine remunerat. Desi promisiunile sunt multe, se pare ca legea salarizarii unitare se lasa asteptata. In al doilea rand, doctorii nu dispun de mijloacele necesare pentru a-si face meseria. Lipsa de echipamente moderne in spitalele de stat cat si technologia veche ar determina pe oricine sa ia drumul strainatatii. Daca esti o persoana curajoase, ar trebui ca si tu sa faci acelasi lucru.

Salariile din Europa sunt mult mai mari, nemaitinand cont de faptul ca recrutilor li se ofera si un curs de limba. Mai bine reumatolog Franta decat sa lucrezi in Romania. Reumatologii, de exemplu, sunt la mare cautare sunt recompensati pe masura. Totusi, daca vrei cu adevarat sa practici medicina intr-o tara europeana, trebuie tinut cont de faptul can lucrul in afara tarii nu este pentru oricine. Tine cont de urmatoarele sfaturi.

Incearca sa intelegi motivele pentru care vrei sa pleci. De cele mai multe ori inima are motive pe care mintea nu le poate intelege. Proabil ca ti-ai dorit dintotdeauna sa ajungi sa lucrezi afara si poate sa iti croiesti o cariera, fie de urgentist sau reumatolog. Aproape toti cei din jurul tau iau drumul strainatatii, asa ca de nu nu ai face-o si tu? Adevarul este ca nu ar trebui sa pleci doar pentru ca te tenteaza idea sau pentru ca vrei cu tot dinadinsul sa pleci in Franta sau oricare alta tara. Ar trebui sa meditezi serios de ce vrei sa lucrezi in strainatate. Chair daca salariile sunt mici in comparatie cu ce castiga doctorii europeni, poti duce o viata destul de buna in Romania. In schimb, daca numai in stainatate poti dezvolta o cariera de success, atunci success.

Collaboreaza cu o agentie de plasare a fortei de munca. Pana in acest punct, ar trebui sa fie clar ca este obligatoriu sa lucrezi cu o agentie care intermediaza locuri de munca in strainatate. De ce? Datorita faptului ca o astfel de agentie te poate ajuta foarte mult. Anunturi de locuri de munca poti sa gasesti si singur, dar problema este ca nu toti recrutorii prefera aplicarile directe. Ei vor sa trateze doar cu agentia. Nu in ultimul rand, agentiile de plasare a fortei de munca au o foarte buna cunoastere a pietei muncii si stiu care sectoare sau angajatori ofera oportunitati pentru cei cu pregatirea ta.

Vorbeste cu cineva care a trecut prin aceeasi experienta. Cei de la agentia de recrutare te vor ajuta din toate punctele de vedere, fie ca este vorba de cursuri de limba sau gasirea unei locuinte. Totousi, ai nevoie de intelepciunea cuiva care a plecat in afara. Un alt doctor te poate face sa intelegi cum este sistemul medical din tara respectiva si iti poate da sfaturi practice. Ideea este ca trebuie sa obtii cat mai multa informatie.

Pentru a afla mai multe despre urgentist Franta si reumatolog Franta, va rugam sa accesati aceste linkuri!

Related Articles:

Published at: Economic News Articleshttp://economicnewsarticles.org

Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.

Article Source


DISCLAIMER: All information, content, and data in this article are sole opinions and/or findings of the individual user or organization that registered and submitted this article at Economic News Articles without any fee. The article is strictly for educational or entertainment purposes only and should not be used in any way, implemented or applied without consultation from a professional. We at Economic News Articles do not, in anyway, contribute or include our own findings, facts and opinions in any articles presented in this site. Publishing this article does not constitute Economic News Articles's support or sponsorship for this article. Economic News Articles is an article publishing service. Please read our Terms of Service for more information.

Comments are closed


Disclosure: You should assume that the owner of this website is an affiliate for providers of goods and services mentioned on this website. The owner may be compensated when you purchase after clicking on a link. The owner may also have received the product for free. Perform due diligence before purchasing from this or any other website. Testimonials may or may not be accurate, and anything that looks like an endoresement should be regarded as nothing more than an advertisement.
%d bloggers like this: