Cum sa-ti construiesti o cariera in psihiatrie pe plan international

Atunci cand esti tanar absolvent de medicina visul tau nu este sa lucrezi in starinatate, iti doresti sa ramai in Romania sa ii ajuti pe semenii tai. Dar de cele mai multe ori tinerii nu reusesc sa isi gaseasca un loc de munca pe placul lor, sau nu sunt multumiti la locul de munca si aleg sa aplice pentru unul dintre posturile din strainatate. In cazul in care esti una dintre persoanle care isi doreste sa isi consolideze o cariera internationala si sa devii psihiatru Franta, atunci ar trebui sa stii ca asta presupune mult mai multe lucruri decat iti imaginezi. Trebuie sa fii pregatit pentru o astfel de experienta, pentru ca iti va acapara o mare parte din viata ta. Fii sigur ca asta este ceea ce iti doresti si ca ai taria sa depasesti stereotipiile culturale, pentru ca numai flexibilitatea si indrazneala te vor ajuta sa atingi succesul.

Inainte sa aplici pentru unul dintre posturile din strainatate trebuie sa te asiguri ca aptitudinile si studiile tale sunt recunoscute pe plan international. Fiecare diploma si certificare trebuie sa fie recunoscute in tara in care iti doresti sa iti consturiesti cariera. Nu numai in psihiatrie este cerut acest lucru, dar si in medicina muncii Franta, de exemplu, sau in oricare alta specializare a medicinei. Ar fi de recomandat sa lucrezi cu o agentie specializata in recurtarea medicilor pentru a aplica pentru un post in strainatate, pentru ca trebuie sa fii sigur de la inceput ca abilitatile tale profesionale iti vor fi recunoscute in statul in care doresti sa muncesti. Odata ce esti in posesia acestor documente, ar trebui sa te concentrezi pe invatarea unei limbi de circulatie internationala, in cazul in care nu stii una deja. Atunci cand aplici pentru o slujba in strainatate, ca cetatean strain, trebuie sa cunosti limba statului repectiv, dar si cel putin una dintre limbile de circulatie internationala, pentru ca job-ul tau va presupune sa comunici cu pacientii si colegii doctori, si daca nu cunosti limba vei avea dificultati. In functie de tara si angajator s-ar putea sa trebuiasca sa cunosti limba tarii respective la nivel mediu si o alta limba de circulatie internationala ca engleza, franceza sau gramana.

Daca lucrezi cu a agentie cu experienta in domeniu o sa iti fie de ajutor, deoarece ei te vor ghida in timpul procesului de aplicare pentru post si sa obtii documentele necesare. Dar asta nu inseamna ca nu ar trebui sa faci o cercetare pe cont propriu, trebuie sa stii de la inceput cerintele statului in care vei merge sa lucrezi si ale institutiei in care vei profesa. De asemenea, nu considera ca ce ai invatat in facultate este suficient sa iti tratezi pacientii. Informeaza-te cu privire la noi tratamente si metode de tratament in psihiatrie. Ca sa devii un medic de reputatie si respectat in lumea medicala internationala trebuie sa le dovedesti tuturor ca depui eforturi sa iti tratezi pacientii si sa le oferi cele mai bune servicii. Noi studii apar in fiecare zi, asa ca nu neglija partea academica in defavoarea depunerii de eforturi pentru a obtine o slujba in strainatate.

Daca vrei sa aflii mai multe despre medicina muncii Franta sau sa devii psihiatru Franta, da click aici!

Tags: ,
Previous Post

Sfaturi pentru medicii care vor sa lucreze in straintate

Next Post

Viitorul este in mainile tale: alege sa fii medic in strainatate!

%d bloggers like this: