Cum sa te instalezi ca medic generalist in Franta


Cine doreste sa se instaleze ca medic de familie in Franta trebuie sa fie constient de faptul ca aici medicina de familie poarta denumirea de medicina generala si este tratata ca activitate privata. Altfel spus, in hexagon aceasta specialitate est mai degraba o afacere personala. Pe langa acest lucru, este necesar sa intelegi faptul ca trebuie neaparat sa lasi in urma tot ceea ce ai facut pana in momentul respectiv in Romania si sa ajungi sa intelegi sistemul sanitar al tarii respective. Din moment ce medicina de familie este o afacere liberala, pacientii isi platesc consultatia pe loc, iar ei vor astepta sa fie rambursati de catre casa de asigurari, nu tu. Practic, la sfarsitul zilei de munca, vei stii exact cat ai castigat in ziua respectiva. Fata de Romania, si asteptarile sunt mult mai mari. Mai precis, pacientii se vor astepta ca un medic rezident in Franta sa se descurce la un nivel inalt inca de la inceput, ceea ce nu este usor. Prezentul ghid iti va dezvalui cum sa te instalezi ca doctor generalist in Franta.

In primul rand, pentru a-ti fi recunoscute calificarile profesionale trebuie sa obtii un certificat de conformitate de la Ministerul Sanatatii din Romania. Cu acest document, vei avea dreptul sa te inscrii la Ordinul Medicilor (OM) din Franta. Odata ce ai rezolvat aceasta problema, trebuie sa gasesti locuri de munca medic in Franta. Pentru mai multa siguranta, ar trebui sa apelezi la o firma de recrutari. Atunci cand aplici singur, risti sa intalnesti probleme cum ar fi clauze ascunse, conflicte la locul de munca, blocarea locului de munca si lista continua. Cotrar a ceea ce crede lumea, agentiile de plasare a fortei de munca nu percep comision doctorilor si nici macar nu este nevoie sa semnezi vreun act. Daca nu iti surade ideea colaborarii cu o agentie de recrutare, atunci poti sa cauti pe Internet comune care au nevoie de doctori de familie. Trebuie acordata o atentie deosebita numarului de locuitori din acea comuna, altfel nu vei castiga suficient. Odata ce te-ai hotarat asupra unei comune, poti contacta primarul prin email. In email este necesar sa incluzi CV-ul tau si o scrisoare de intentie. Daca oferta este serioasa, atunci vei fi invitat sa vii in Franta si sa vezi comuna.

In ceea ce priveste demersurile administrative, situatia se complica putin. Intai, trebuie sa te inscrii la Ordninul Medicilor din cadrul departamentului in care te vei instala, lucru pentru care trebuie sa pui la punct un dosar. Dosarul va fi format din acte de studii si certificate in copie si insotite de traducerea legalizata. De asemenea, iti va trebui o adeverinta din partea primariei care sa precizeze ca te vei instala acolo. In termen de 3-4 saptamani vei fi chemat la OM pentru a sustine un interviu care are mai mult rolul de a testa cunostintele tale de limba franceza. Cu hartia de inscriere te vei duce sa iti faci asigurarea de sanatate, sa obtii parafa si sa iti declari activitatea la nivel fiscal. Este foarte important sa luati modelul de retete franceze si placa pe care o veti expune la usa cabinetului. Asta este partea cea mai grea, dar daca alegi sa colaborezi cu o agentie de plasare a fortei de munca nu va trebui sa te ocupi de acest demers.

Mai departe te vei putea descurca si singur, dar daca ai nevoie de ajutor pentru a te acomoda, apeleaza la o agentie de plasare a fortei de munca.

Pentru mai multe informatii despre locuri de munca medic in Franta sau medic rezident in Franta, va rugam sa accesati site-ul!

Related Articles:

Published at: Economic News Articleshttp://economicnewsarticles.org

Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.

Article Source


DISCLAIMER: All information, content, and data in this article are sole opinions and/or findings of the individual user or organization that registered and submitted this article at Economic News Articles without any fee. The article is strictly for educational or entertainment purposes only and should not be used in any way, implemented or applied without consultation from a professional. We at Economic News Articles do not, in anyway, contribute or include our own findings, facts and opinions in any articles presented in this site. Publishing this article does not constitute Economic News Articles's support or sponsorship for this article. Economic News Articles is an article publishing service. Please read our Terms of Service for more information.

Comments are closed


Disclosure: You should assume that the owner of this website is an affiliate for providers of goods and services mentioned on this website. The owner may be compensated when you purchase after clicking on a link. The owner may also have received the product for free. Perform due diligence before purchasing from this or any other website. Testimonials may or may not be accurate, and anything that looks like an endoresement should be regarded as nothing more than an advertisement.
%d bloggers like this: