Defaimarea lui Nicolae Mischie oprita de CEDO!

Dupa ce a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru introducerea in tara a unei arme de vanatoare, fostul presedinte al Consiliului Judetean si al PSD Gorj, Nicolae Mischie, isi primeste in sfarsit dreptatea din parte Curtii Europene a Drepturilor Omului. In conditiile in care Mischie fusese deja achitat de doua instante inferioare, in anul 2007 Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat fara a audia direct toti martorii, motiv pentru care CEDO a invocat incalcarea articolului 6 din Conventia eupropeana a drepturilor omului. Astfel, fostul prefect de Gorj trebuie sa primeasca o despagubire de 3.000 de euro din partea statului roman.

Fostul presedinte al CJ Gorj a fost acuzat de contrabanda cu arme dupa ce in timpul unei vizite oficiale facute in 1997 in Elvetia, l-ar fi rugat pe fostul prefect de Gorj Pantelimon Manta sa introduca o parte dintr-o arma de vanatore prin vama. Cum Manta l-a refuzat, Mischie si-ar fi trecut singur arma, fara sa o declare in prealabil prin vama. In aprilie 2007 judecatorii ICCJ l-au condamnat la un an de inchisoare cu suspendare si magistratii au dispus confiscarea armei in cauza. Cu toate acestea, CEDO l-a declarat nevinovat, intrucat toate dosarale impotriva sa s-au dovedit a fi false si a decis ca fostul presedinte CJ sa fie despagubit pentru daune morale de catre statul roman. Mai mult decat atat, acesta continua sa mearga cu regularitate la procese, in efortul de a-si reabilita numele si imaginea. Nicolae Mischie aduce in permanenta probe care sa ii ateste nevinovatia si sa ii reabiliteza numele.

Fostul presedinte al CJ Gorj este foarte apreciat in judetul lui de resedinta si numerosi gorjeni asteapta publicarea unei dintre cartile pe care acesta le-a scris in detentie. Nicolae Mischie nu este activ pe site-uri de socializare, nu are un blog sau un site oficial. S-a nascut intr-o generatie in care arta, cartile si muzica erau mijloacele de networking cele mai populare si nu este adeptul unei lumi virtualizate. Retras din viata politica de la varsta de 65 de ani din cauza unor probleme de sanatate, Mischie si-a dedicat viata studiului si exploatarii istoriei locale, urmand si cursurile Facultatii de Istorie din Bucuresti. Facand parte dintr-o familie numeroasa cu 15 copii, fostul presedinte CJ are o apreciere si un respect nemasurat pentru institutia familiei. Multe persoane din politica si presa romaneasca l-au sprijit pe Mischie in lupta cu justitia si au regretat faptul ca s-a ajuns intr-o astefel de situatie. Ca om politic, fostul presedinte CJ a sprijinit activ dezvoltarea judetului Gorj si a fost tot timpul de partea gorjenilor.

In concluzie, Nicolae Mischie ramane un om politic de apreciat si o persoana care a reusit sa demonstreze ca justitia romaneasca inca mai are de lucrat pana sa atinga standardele internationale. Acesta a declarat ca va dona banii primiti drept daune morale din partea statului roman, pentru ca pentru el, cel mai important lucru este ca s-a facut dreptate si lumea a inteles ca nu a avut parte de un proces corect. In ciuda problemelor de sanatate cu care se confrunta, Mischie continua sa lupte pentru a-si demonstra nevinovatia.

Daca vrei sa afli mai multe informatii despre Nicolae Mischie, visiteaza acest site.

Tags:
Previous Post

Anniversary Flowers Prepared in Delightful Packs

Next Post

Romania sanctionata de CEDO in cazul Nicolae Mischie

%d bloggers like this: