Istoria completa a hainelor second hand


Nu doar romanii sunt cei care cumpara haine la mana a doua si acest lucru este dovedit de numarul mare de vanzari inregistrat in tarile din Europa Occidentala si Statele Unite ale Americii. Oamenii achizitioneza piese de imbracaminte la mana doua din varii motive. In primul rand, sunt multi cei carora veniturile nu le permit sa arunce banii pe haine de fite sau mai grav nu pot sa investeasca in achizitionarea de piese de vestimentatie in fiecare sezon pentru a tine pasul cu ceilalti. Pe de alta parte, oamenii nu cauta doar chilipiruri si de cele mai multe ori outlet-urile sunt adevarate comori pentru cei care cauta piese unice de vestimentatie si in consecinta sa iasa in evidenta. Contrar opinii majoritatii, hainele second hand sunt de calitate, cumparatorul avand posibiltatea de a alege din diverse piese apartinand multor stiluri vestimentare, fie vintage sau mai modern. Surprinzator este faptul ca acesta practica este veche de cand lumea si ca outlet-urile nu sunt o inventie a vremurilor prezente.

Conform multor surse, acest concept al refolosirii hainelor dateaza inca din secolul al XV-lea. Nu multi stiu ca rochiile care au apartinut odata reginei Elisabeta erau intr-un fel donate doamnelor carora situatia financiare nu le permitea sa aiba access la rochii scumpe, daramite sa li le faca la croitor. La vremea respectiva, o doamna care se respecta nu purta o tinuta mai mult de o data si prin urmare regina nu mai avea ce sa faca cu atatea rochii. Numai cei foarte bogati isi permiteau luxul de a avea rochii noi. Rochiile donate erau deci recusute pe dosul mateiralului si transformate in altceva. De asemenea este interesant de stiut ca primele outlet-uri au inceput sa apara prin secolul al XVIII-lea si erau situate chiar pe Covent Garden, iar mai tarziu, s-au mutat in zona Petticoat Lane. Piesele de imbracaminte erau practic curatate cu terebentina si apoi vanduet ca fiind noi. Istoria se muat apoi prin perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial cand piesele de vestimentatie erau fie colectate, fie se facea schimb cu altii datorita faptului ca resursele erau precare. Aceasta practica a avut loc nu doar in Statele Unite ale Americii, dra si in Anglia unde erau impartite cupoane populatiei cu ajutorul carora puteau sa cumpere de la magazin haine second hand.

Tocmai aceste conditii economice precare au determinat marile case de moda precum Dior sa produca creatii vestimentare extravagante. Dar incetul cu incetul economia a inceput sa se redreseze astfel incat a inceput sa se schimbe si perceptia generala a notiunii de second hand. Din momnet ce mai toata lume isi permitea sa cumpere haine, piesele la mana a doua au inceput sa fie asociate cu saracia. Chiar daca asta reprezinta opinia generala, numarul celor care condamna consumatorismul excesiv. Acest lucru este dovedit si de numarul vanzarilor care nu pare sa fi scazut, ba din contra. In concluzie, oamenii au dovedit de-a lungul timpului ca sunt capabili de creativitate si reciclarea pieselor de vestimentatie nu presupune neaparat calitate proasta.

Pentru mai multe detalii privind haine second hand si magazin haine second hand, va rugam sa vizitati site-ul dand click pe linkuri!

Related Articles:

Published at: Economic News Articleshttp://economicnewsarticles.org

Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.

Article Source


DISCLAIMER: All information, content, and data in this article are sole opinions and/or findings of the individual user or organization that registered and submitted this article at Economic News Articles without any fee. The article is strictly for educational or entertainment purposes only and should not be used in any way, implemented or applied without consultation from a professional. We at Economic News Articles do not, in anyway, contribute or include our own findings, facts and opinions in any articles presented in this site. Publishing this article does not constitute Economic News Articles's support or sponsorship for this article. Economic News Articles is an article publishing service. Please read our Terms of Service for more information.

Comments are closed


Disclosure: You should assume that the owner of this website is an affiliate for providers of goods and services mentioned on this website. The owner may be compensated when you purchase after clicking on a link. The owner may also have received the product for free. Perform due diligence before purchasing from this or any other website. Testimonials may or may not be accurate, and anything that looks like an endoresement should be regarded as nothing more than an advertisement.
%d bloggers like this: