Cum devii medic in strainatate: etapele angajarii


In zilele noastre, medicii romani se pot stabili in alta tara fara a intampina probleme majore, deoarece circulatia personelor este mai libera si acestia au acces la o gama variata de locuri de munca. Franta, Anglia, Italia si Germania sunt principalele puncte de interes pentru personalul medical romanesc si in aceste tari exista cu siguranta multe oferte. Chiar daca actele necesare si cerintele postului difera de la tara la tara, procedeul de aplicare este aproape la fel, fie ca vrei sa fii medic in Franta sau in alt stat din Europa de Vest.

In primul rand, indiferent de job-ul pe care il cauti sau de tara care te intereseaza, trebuie sa ai un CV bine pus la punct care sa prezinte intr-un mod profesionist studiile si competentele tale profesionale. Aceasta este prima etapa, iar daca nu o indeplinesti nu vei putea trece in stagiile urmatoare. Pentru a te asigura ca CV-ul tau este bine primit, trebuie sa-l redactezi intr-o limba de circulatie europeana si sa respecti formatul recomandat. De exemplu, daca vrei sa fii medic in Anglia, trebuie sa scrii CV-ul in engleza. Dupa redactarea CV-ului, acesta trebuie trimis unui potential angajator. Poti trimite CV-uri separate catre mai multe centre medicale, dar acest lucru ocupa foarte mult timp si reduce sansele de a gasi un angajator interesant. O solutie vine de la firmele de recrutare medicala, care iti preiau CV-ul si il distribuie unei retele ample de centre medicale. In general, primesti un raspuns in termen de doua zile, si afli care spitale sunt dispuse sa te angajeze. Dupa ce iti alegi optiunile, va trebui sa dai un interviu preliminar. Acesta se desfasoara de obicei prin intermediul unui apel video pe Skype. Daca te-ai descurcat bine, vei fi invitat la sediul angajatorului, unde se vor stabili ultimele detalii legate de salariu si conditiile de munca. Va trebuie sa suporti singur cheltuielile de transport si cazare, dar daca esti chemat din Romania in alta tara, sunt sanse peste 80% sa fii angajat, asa ca nu risti intalnindu-te cu persoana interesata.

Dupa negocirerea contractului si confirmarea angajarii, urmeaza etapa administrativa de obtinere a documentelor sederii si a fromalitatilor legate de mutare. Vei avea o perioada de timp la dispozitie in care sa obtii toate actele de studii sau de munca, sa-ti deschizi un cont bancar in noua ta tara de resedinta, sa-ti gasesti o locuinta si asa mai departe. Procesul poate deveni mai lung si complicat daca esti insotit de familie, pentru ca partenerul tau de viata va trebui de asemenea sa-si gaseasca un loc de munca. Daca ai copii, va trebuie sa le gasesti si lor un loc la scoala sau gradinita. Dupa toate aceste etape, vei incepe activitatea. In general, realizarea dosarului si gasirea locului de munca nu dureaza mult, dar timpul de asteptare se poate prelungi in etapa de acomodare, unde trebuie sa-ti gasesti o locuinta si sa te muti. Pentru a scurta cat mai mult procesul, poti colabora cu o firma de recrutare, care te ajuta la fiecare pas si iti ofera consultanta specializata in functie de nevoile si posibilitatile tale.

Vrei sa devii medic in Franta sau medic in Anglia? Viziteaza acest site pentru a afla mai multe!

Related Articles:

Published at: Economic News Articleshttp://economicnewsarticles.org

Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.

Article Source


DISCLAIMER: All information, content, and data in this article are sole opinions and/or findings of the individual user or organization that registered and submitted this article at Economic News Articles without any fee. The article is strictly for educational or entertainment purposes only and should not be used in any way, implemented or applied without consultation from a professional. We at Economic News Articles do not, in anyway, contribute or include our own findings, facts and opinions in any articles presented in this site. Publishing this article does not constitute Economic News Articles's support or sponsorship for this article. Economic News Articles is an article publishing service. Please read our Terms of Service for more information.

Comments are closed


Disclosure: You should assume that the owner of this website is an affiliate for providers of goods and services mentioned on this website. The owner may be compensated when you purchase after clicking on a link. The owner may also have received the product for free. Perform due diligence before purchasing from this or any other website. Testimonials may or may not be accurate, and anything that looks like an endoresement should be regarded as nothing more than an advertisement.
%d bloggers like this: